мэдээ
ТАНЫ ГАЛ ТОГООНД: Сармис, зөгийн балны соустай шаржигнуур гахайн мах

2015 оны 11 сарын 08

26
Орц:
Ижил хэмжээгээр хувааж бэлдсэн гахайн гол мах -зургаан хэсэг
Гурил-нэг аяга
Давс-хоёр цайны халбага
Хар перец-хоёр цайны халбага
Цагаан гаа–нэг цайны халбага
Ганга-нэг цайны халбага
Улаан чинжүүний нунтаг-нэг амны халбага
Улаан перец-нэг цайны халбага
Өндөг-хоёр ширхэг
Ус-нэг цайны халбага
Соусбэлдэхэд:
Оливийн тос-хоёр амны халбага
Хэрчиж жижиглэсэн сармис-3-4 хумс
Зөгийн бал-нэг жижиг аяга
Шар буурцагны сүү-аяганы дөрөвний нэг
Хар перец-нэг цайны халбага
Хийх дараалал:
Гуриландаа давс, чинжүүний нунтаг, хар перец, цагаан гаа, ганга зэргээ хийгээд сайтар хутгана. Дараа нь өндгөө устайгаа холиод зуурмаг бэлтгэнэ. Махаа давсалж байгаад амталсан гурилан дээгүүр өнхрүүлж, өндгөнд дүрэн ахин гуриландаа бөмбөрүүлнэ.
Хайруулын тавагныхаа талаар буюу махаа давж гарахаар хэмжээтэй тос хийж халаана. Зөөлөн гал дээр махаа 4-5 минут сайтар эргүүлж жигд шарна. Ингэж шарсныхаа дараа зөгийн бал, сармистай соусаа дээрээс нь асгана. Хачирт нь будаа, гоймон гээд хүссэн зүйлээ бэлтгэж болно.
Зөгийн бал сармистай соус бэлтгэхэд:
Саванд хоёр амны халбага оливийн тос хийж дээрээс нь жижиглэж бэлдсэн сармисаа хийнэ.
Үүнийгээ зөөлөн галаар шарж дээрээс нь шар буурцагны сүү, хар перец, зөгийн балаа нэмнэ. Ингээд 5-10 минут халуун плиткан дээр байлгаад дараа нь хөргөөрэй.
Бэлдэх хугацаа -15 минут
Шарах хугацаа -15 минут буюу нийт 30 минут л зарцуулна.
Анар, өргөст хэмхийн салат
Эртний Персийн уугуул жимс болох анар нь кальци, магни, кали, В-гийн төрлийн аминдэмүүд болон С витамин агуулдаг тул хүний биеийн дархлааг дэмжиж цусны даралтыг багасган зүрхний шигдээс өвчнөөс сэргийлдэг шидтэй.
Мөн эмэгтэйчүүдэд туйлын хэрэгтэй жимс гэлцдэг бөгөөд хөхний хорт хавдар үүсэхээс сэргийлдэг. Энэхүү гайхамшигт анар жимсийг ашиглан гэрийн нөхцөлд хийхэд амархан амтат салатны жорыг хүргэж байна.
Бэлдэх зүйлс:
Хальснаас нь салгаж бэлдсэн анар жимс – нэг аяга
Хэрчсэн даршлаагүй өргөст хэмх – хоёр аяга хагас
Элгэн тараг – Аяганы 1/3
Жижиглэж хэрчсэн сармис -1-2 хумс
Хэрчсэн улаан сонгино -нэг ширхэг
Гоньд
Нимбэг
Давс, перец
Өргөст хэмх болон ногоон гоньдийг зураг дээр харагдаж байгаа шиг хэрчиж бэлдэнэ. Улаан сонгиноо маш нимгэхэн, уртаар нь хэрчинэ. Ингээд хэрчсэн сармисаа нэмээд бүгдийг нь холино.
Дараа нь шахсан нимбэгний шүүснээс бага зэрэг дусаагаад давс болон таргаа нэмээд сайн холиорой.
За ингээд бидний зууш бэлэн боллоо.
Хийхэд амархан бөгөөд их чамин харагдаж байгаа биз. Загасны махтай хамт идвэл гайхалтай зохицол болно.
Бэлтгэсэн:
А.МӨНХЗУЛ





Дэслэгч Д.Ганзориг “Онцгой байдлын албаны анхны сайдын нэрэмжит шагнал” хүртлээ
Онцгой байдлын байгууллагын 21 жилийн ойн энэ өдөр “Онцгой байдлын албаны анхны сайдын нэрэмжит шагнал”-ыг Чингэлтэй дүүргийн Онцго...
8 цагийн дараа
О.Номинчимэг: МАН-ын бүлгийг хагалах гэж оролддог, санаархдаг хүмүүс байх шиг байна
Улсын Их хурлын гишүүн О.Номинчимэгтэй ярилцлаа. -МАН-ынхаа Удирдах зөвлөлд шаардлага хүргүүлсэн 30 гишүүний нэг нь та. Ямар ч байса...
7 цагийн дараа
3х3 сагсан бөмбөгийн Дэлхийн аварга шалгаруулах тэмцээн Улаанбаатар хотод болно
НЗДТГ, Олон улсын сагсан бөмбөгийн холбоо (FIBA) болон Монголын 3х3 сагсан бөмбөгийн холбоо хамтран 3х3 сагсан бөмбөгийн дэлхийн ава...
7 цагийн дараа
“Хүрээ цам-Даншиг наадам 2025″ энэ сарын 28, 29-нд болно
Нийслэл Улаанбаатар хотын иргэдийн өдөр “Хүрээ цам-Даншиг наадам 2025” энэ сарын 28, 29-ний өдрүүдэд Хүй долоон худагт болно. Энэ үе...
6 цагийн дараа
Академич хэргэм хүртээв
Монгол Улсын Ерөнхийлөгч Ухнаагийн Хүрэлсүх нэр бүхий эрдэмтэд Академич хэргэм хүртээлээ. Ургамал хамгааллын эрдэм шинжилгээний хүрэ...
6 цагийн дараа
Сэтгэгдлүүд

the brain song reviews and complaints
Greate article. Keep writing such kind of info on your page.
Im really impressed by your blog.
Hello there, You’ve performed an incredible job. I will definitely digg it and individually suggest
to my friends. I’m confident they will be benefited from this site.
Look into my website the brain song reviews and complaints